Waarschijnlijk heb je er al vaker van gehoord: een ‘keratine behandeling’. Keratine behandelingen worden steeds populairder, en dat is niet zonder reden. Een keratine behandeling is dé manier om je haar een gezonde en goede boost te geven. Daarnaast wordt het ook gedaan om het haar in (semi)permanente stijl en pluisvrij te maken. Maar wat houdt een keratine behandeling precies in? En wat zijn de mogelijkheden? In deze blog ga ik je vertellen wat keratine is, wat er mogelijk is en welke behandelingen wij aanbieden in de salon.

Wat is keratine?

Keratine is een lichaamseigen eiwit dat voorkomt in onze huid, haar en nagels. Dit eiwit zorgt ervoor dat je huid, haar en nagels sterk en gezond blijven.  Het is belangrijk dat de hoeveelheid keratine op peil is en blijft. Dit doe je door onder andere goede en voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, maar ook een keratine behandeling helpt. Ons haar bestaat voor zo’n 90% uit keratine! Door diverse oorzaken kan dit percentage verminderen. Dit kan door onder andere:

  • Stylingtools (thermische stress)
  • Het weer (kou, zon, regen)
  • Veroudering
  • Chloor- en zeewater
  • Verkeerde verzorging/kleur producten

Keratine maakt je haar sterk en gezond. Een tekort aan keratine kan leiden tot zwak, pluizig, droog en onhandelbaar haar. Het is daarom van belang de hoeveelheid keratine in je haar goed op peil te houden.

Wat kun je verwachten tijdens een keratine behandeling?

In de salon gaan we je haar eerst wassen en drogen. Vervolgens wordt de keratine aangebracht die diep in het haar trekt. Na ongeveer een half uur (afhankelijk van de dikte, lengte en beschadiging van het haar) gaan we je haar droog föhnen. Zodra je haar droog is beginnen we met ‘tangen’. We stijlen het haar uitgebreid. Het effect en de glans op je haar wordt dan meteen zichtbaar. Op deze manier wordt de keratine in het haar verzegeld. Vervolgens spoelen we het haar uit en brengen een voedende balsem aan. Deze balsem verzorgt je haar perfect. Vervolgens zullen we je haar drogen. Afhankelijk van je behandeling heb je 7 tot 8 maanden super glad, glanzend en stijl haar!

De voedende bestanddelen worden voor lange tijd in het haar ingesloten. De keratine legt namelijk een beschermend laagje om het haar heen. Na de behandeling mag je het haar gedurende 24 uur niet wassen. Het beste kan je je haar in een staart dragen. We adviseren onze speciale shampoo en conditioner aan. Hierdoor heb je extra lang plezier van je prachtige haar.

Tot slot wordt je haar gedroogd en heb je, afhankelijk van je behandeling, 7 tot 8 maanden super glad, glanzend en stijl haar!

Welke behandelingen bieden wij aan in de salon?

Keratin plus gold
De Keratin plus gold was een van de eerste behandelingen die zorgde voor een veilige en gezonde manier om het haar te ontkrullen. Tegenwoordig is Keratin plus gold nog altijd de onbetwiste leider! Het herstelt de glans, vermindert het volume en maakt het haar PERMANENT stijl. Bij gebruik van de juiste producten blijft het haar 6 tot 10 maanden stijl. Het is dan alleen noodzakelijk de uitgroei bij te werken. Uitgroei bijwerken is mogelijk tot 10 maanden. Daarna is het noodzakelijk om de gehele behandeling opnieuw te doen voor een mooi eindresultaat.

Je behoudt levendig, stijl haar zodat je het voor een feestje of een avondje uit nog wel kan krullen of opsteken. Zelfs dan blijft het nog in model zitten.

Keratin plus infinity ice treatment
De keratine behandeling die lichtblond, geblondeerd of wit haar stijler en pluisvrij maakt. Het maakt het haar sterker, gezonder en glanzender. Het haar blijft, met gebruik van de juiste producten, tot ongeveer 7 maanden stijl. Speciaal voor haar dat al het een en ander geleden heeft door van thermische stress en ontkleuren.

Thermo repair botox top up
Deze behandeling maakt je haar permanent of semipermanent stijl. Het is ook toe te passen op krulhaar. Het is een verjongingssensatie voor het haar! Botox treatment maakt het haar sterk en herstelt en beschermt het haar. Speciaal voor chemisch behandeld haar of haar dat beschadigt is door warmte van bijvoorbeeld je stijltang, krultang of föhn. Botox treatment kan ook in combinatie met je keratine behandeling of kleurbehandeling zorgen voor een prachtig resultaat!

Waarom onze keratine behandeling en producten?

De keratine behandeling bevat geen gevaarlijke stoffen. Deze haarbehandeling is dus veilig en levert een prachtig resultaat. Is het percentage aan keratine in je haar afgezwakt? Vaak zijn dan de zwavelbruggen ook beschadigd of zelfs kapot. Met onze keratine behandeling pers ik de keratine in je haar en breng ik het keratinegehalte weer op peil. Ook de zwavelbruggen worden weer hersteld dankzij de juiste keratine behandeling.

Wat is de prijs en duur van de behandeling?

De prijs hangt af van de lengte en dikte van je haar. Maar ook of je voor de permanente stijloptie kiest. De behandeling duurt zo’n 3 tot 7 uur. De prijs varieert tussen de €150 en de €500 excl. producten. Het is belangrijk dat je het haar de eerste maanden na de behandeling blijft verzorgen met onze producten, die aansluiten bij jouw behandeling.

Voor een persoonlijk advies kunt u langskomen. Voor een gratis consult kunnen we een afspraak maken. LET OP: mocht u na de keratine behandeling liever uw eigen haar verzorging thuis gebruiken dan kunnen wij helaas geen garantie bieden. Dit geldt natuurlijk wel als u onze producten aansluitend op de behandeling gebruikt!