Waarschijnlijk heb je er al vaker van gehoord, een ‘keratine behandeling’ maar wat houdt dit in en wat zijn de mogelijkheden?
Keratine behandelingen worden steeds populairder en dat is natuurlijk niet zonder reden. Een keratine behandeling is dé manier om je haar een gezonde en goede boost te geven. Daarnaast wordt het ook gedaan om je haar permanent\semipermanent stijl en pluisvrij te maken.
Keratine zit in onze eigen haren en is een belangrijk onderdeel, het zorgt ervoor dat je haar sterk en gezond blijft. Het is dan ook van belang dat je haar het keratine gehalte behoudt. Dit kan doormiddel van een keratine behandeling!
In deze blog ga ik je vertellen wat keratine is, wat er mogelijk is en welke behandelingen wij aanbieden in de salon.

Wat is keratine?

Keratine is een lichaamseigen eiwit dat voorkomt in onze huid, haar en nagels. Ons haar bestaat zelfs voor zo’n 90% uit keratine! Dit percentage kan dalen door verschillende behandelingen die wij ons haar geven. Dit kan komen door:

  • stylingtools( thermische stress)
  • Het weer (kou, zon, regen)
  • Veroudering, chloor-/zeewater.
  • Verkeerde verzorging/kleur producten.

Keratine maakt je haar sterk en gezond. Een tekort aan keratine kan leiden tot zwak, pluizig, droog en onhandelbaar haar. Het is daarom van belang de hoeveelheid keratine in je haar goed op peil te houden.

Wat kun je verwachten tijdens een keratine behandeling?

In de salon gaan we je haar eerst wassen en drogen. Vervolgens wordt de keratine aangebracht die diep in het haar trekt. Na ongeveer een half uur (afhankelijk van de dikte, lengte en beschadiging van het haar) gaan we je haar droogföhnen. Zodra je haar droog is beginnen we met ‘tangen’. We stijlen het haar uitgebreid. Het effect en de glans op je haar wordt dan meteen zichtbaar. Op deze manier wordt de keratine in het haar verzegeld. Vervolgens spoelen we het haar uit en brengen een voedende balsem aan. Deze balsem verzorgt je haar perfect. Vervolgens zullen we je haar drogen. Afhankelijk van je behandeling heb je 7 tot 8 maanden super glad, glanzend en stijl haar!
De voedende bestanddelen worden voor lange tijd in het haar ingesloten. De keratine legt namelijk een beschermend laagje om het haar heen. Na de behandeling mag je het haar gedurende 24 uur niet wassen. Het beste kan je je haar in een staart dragen. We adviseren onze speciale shampoo en conditioner aan. Hierdoor heb je extra lang plezier van je prachtige haar.
Tot slot wordt je haar gedroogd en heb je, afhankelijk van je behandeling, 7 tot 8 maanden super glad, glanzend en stijl haar!

Welke behandelingen bieden wij aan in de salon?

Keratin plus gold:
De Keratin plus gold was een van de eerste behandelingen die zorgde voor een veilige en gezonde manier om het haar te ontkrullen. Vandaag de dag is Keratin plus gold nog altijd de onbetwiste leider! Het hersteld de glans, verminderd het volume en maakt het haar PERMANENT stijl. Bij gebruik van de juiste producten blijft het haar 6 tot 10 maanden stijl en is het alleen noodzakelijk de uitgroei bij de werken. Uitgroei bijwerken is mogelijk tot 10 maanden daarna en is het noodzakelijk om de behandeling geheel opnieuw te doen voor een mooi eindresultaat.

Je behoudt levendig, stijl haar zodat je het voor een feestje of een avondje uit nog wel kan krullen of opsteken. Zelfs dan blijft het nog in model zitten.

Keratin plus infinity ice treatment:
De keratine behandeling die lichtblond haar, geblondeerd of wit haar stijler en pluisvrij maakt. Het maakt het haar sterker, gezonder en glanzender. Het haar blijft tot ongeveer met gebruik van de juiste producten  7 maanden stijl. Speciaal voor haar dat al het een en ander geleden heeft doormiddel van Thermische stress en ontkleuren.

Thermo repair botox top up:
Deze behandeling maakt je haar permanent of semipermanent  stijl. Het is ook toe te passen op krulhaar. Het is een verjongingssensatie voor het haar! Botox treatment maakt het haar sterk, hersteld en beschermt het haar. Speciaal voor chemisch behandeld haar of haar dat beschadigd is door warmte van bijvoorbeeld je stijltang, krultang of föhn. Botox treatment kan ook in combinatie met je keratine behandeling of kleurbehandeling, voor een prachtig resultaat!

Waarom onze keratine behandeling en producten?

De keratine behandeling bevat geen gevaarlijke stoffen. Deze haar behandeling is dus veilig en levert een prachtig resultaat!
Is het percentage aan keratine in je haar afgezwakt? Vaak zijn dan de zwavelbruggen ook beschadigd of zelfs kapot. Met onze keratine behandeling pers ik de keratine in je haar en breng ik het keratine peil weer op volle kracht. Ook de zwavelbruggen worden weer herstelt dankzij de juiste keratine behandeling.

Wat is de prijs en duur van de behandeling?

De prijs hangt af van de lengte en dikte van je haar. Maar ook of je voor de permanent stijl optie kiest. De behandeling duurt zo’n 3 tot 7 uur. De prijs varieert tussen de €150 en de €500 excl. producten. Het is belangrijk dat je het haar de eerste maanden na de behandeling blijft verzorgen met onze producten, die aansluiten op jouw behandeling.

Voor een persoonlijk advies kunt u langskomen. Voor een gratis consult kunnen we een afspraak maken. LET OP: mocht u na de keratine behandeling liever uw eigen haar verzorging thuis gebruiken dan kunnen wij helaas geen garantie bieden. Dit geldt natuurlijk wel als u onze producten aansluitend op de behandeling gebruikt!